2106814266 esoteric@esoteric.gr Tymfristoy 17, Halandri Attikis

 Αστεροειδής Ίκαρος (Icarus)

Πήρε το όνομά του από την ελληνική μυθολογία, ο Baade του έδωσε την ονομασία Ίκαρος (Icarus) από την μυθολογική φιγούρα του Ίκαρου, λόγω της κοντινής απόστασης που είχε από τον Ήλιο.

Ο ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΙΚΑΡΟΣ (ICARUS)

Τα χρυσά φτερά της ανύψωσης

Ο Αστεροειδής  Ίκαρος (Icarus) ή 1566 Icarus ανακαλύφθηκε στις 27 Ιουνίου 1949 από τον Wilhelm Heinrich Walter Baade. Η εναλλακτική του ονομασία είναι 1949 MA και ανήκει στους Απολλώνιους αστεροειδείς. Πήρε το όνομά του από την ελληνική μυθολογία, ο Baade του έδωσε την ονομασία Ίκαρος (Icarus) από την μυθολογική φιγούρα του Ίκαρου, λόγω της κοντινής απόστασης που είχε από τον Ήλιο.

Ο Ίκαρος ήταν μια μυθολογική φιγούρα που φυλακίστηκε μαζί με τον πατέρα του Δαίδαλο, από τον Βασιλιά Μίνωα, προκειμένου να τιμωρηθούν, επειδή πρόσφεραν στην κόρη του Αριάδνη, τον μίτο, για να βοηθήσει τον Θησέα να σκοτώσει τον Μινώταυρο και να βρει την έξοδο μέσα από τον λαβύρινθο. Ο Δαίδαλος έφτιαξε δύο ζευγάρια φτερά, για εκείνον και τον γιο του Ίκαρο και έτσι κατάφεραν να δραπετεύσουν από την φυλακή που βρίσκονταν. Ο Ίκαρος στην αρχή, διακατεχόταν από κάποιο φόβο να πετάξει. Αφού όμως το τόλμησε, τον συνεπήρε τόσο πολύ, η χαρά και η μαγεία της πτήσης, που ξεκίνησε να πλησιάζει όλο και κοντύτερα στον ήλιο, ξεχνώντας τις προειδοποιήσεις του πατέρα του, με αποτέλεσμα ο ήλιος να λιώσει το κερί, το οποίο συγκρατούσε τα φτερά του και έτσι ο Ίκαρος να οδηγηθεί στην πτώση και τον χαμό του, ο οποίος οδήγησε στην ονομασία της τοποθεσίας που έπεσε, Ικάριο πέλαγος.

Ο μύθος του Ίκαρου, μας τονίζει την σημασία της απελευθέρωσης, παίρνοντας στην ζωή μας ρίσκα, ξεφεύγοντας από τους περιορισμούς. Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο αστεροειδής Ίκαρος, μας καθοδηγεί και μας δείχνει, ποιες είναι εκείνες οι ποιότητες και οι ενέργειες μέσα μας, τις οποίες, θα πρέπει να εξελίξουμε μέσα από ρίσκα, προκειμένου να ολοκληρώσουμε έργα που θα μας οδηγήσουν στην επιτυχία και ποια στοιχεία, είναι εκείνα στα οποία θα πρέπει να δώσουμε προσοχή και να τιθασεύσουμε, έτσι ώστε να μην μας οδηγήσουν στην πτώση μας.

Ο αστεροειδής Ίκαρος, σηκώνει το χέρι του και μας δείχνει, σε ποιο σημείο βρίσκονται οι αλυσίδες μας και με ποιον τρόπο μπορούμε να τις κόψουμε και να αποδεσμευτούμε. Μας συμβουλεύει να απελευθερωθούμε από νοητικά, συναισθηματικά, σωματικά εμπόδια και μπλοκαρίσματα στην αυτοέκφρασή μας και να βρούμε την χρυσή τομή μεταξύ της ανύψωσης και της συντριβής.

Απ’ τη μια είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουμε να απελευθερώσουμε τον εαυτό μας από συνήθειες, συμπεριφορές και σχέσεις που το μόνο που κάνουν, είναι να εμποδίζουν την εξέλιξή μας και απ’ την άλλη χρειάζεται να επιστήσουμε την προσοχή μας και να μην παρασυρθούμε από μια στιγμή επιτυχίας. Η σωστή καθοδήγηση και αποδοχή συμβουλών, είναι κάτι που πρέπει να έχουμε κατά νου, καθώς ψάχνουμε να επεκτείνουμε τα όριά μας. Ο συνειδητός εαυτός, το εγώ μας, μπορεί να λιώσει το κερί των δικών μας φτερών, αν δεν είμαστε αρκετά προσεκτικοί και υπερεκτιμήσουμε τις δυνατότητες μας. Πρέπει να έχουμε καλή γείωση και επίγνωση του επιπέδου που βρίσκονται οι ικανότητές μας. Πρέπει να αναλαμβάνουμε να εξετάζουμε συνεχώς, τις δυνατότητές μας, σε σχέση με τους περιορισμούς που βρίσκονται στον δρόμο μας, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να αναλαμβάνουμε περιττά ρίσκα.

Ο Ίκαρος αντιπροσωπεύει την ελευθερία και την έντονη παρόρμηση να ξεφύγει κάποιος από καταστάσεις, τις οποίες θεωρεί άδικες και νιώθει πως του μπλοκάρουν την πρόοδο έτσι ώστε να μπορέσει να επεκταθεί και να κατορθώσει στόχους που οι άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατοι.

Ο Αστεροειδης ΙΚΑΡΟΣ (ICARUS) στα ζωδια

Βρείτε που βρίσκεται ο Αστεροειδής Ceres στον γενέθλιο αστρολογικό σας χάρτη εδώ

shutterstock_506380876

Ο Ίκαρος στον Κριό

Ο Ίκαρος στον Κριό, σας ωθεί να δημιουργήσετε με το κουράγιο, την θέληση και τον δυναμισμό σας. Έχετε εύνοια κάθε φορά που δοκιμάζετε κάτι νέο και πρωτοποριακό. Είστε τολμηροί και αναλαμβάνετε πρωτοβουλίες και αρχηγικό ρόλο σε μια ομάδα, που έχει κάποιο στόχο. Οι επιχειρήσεις, ο αθλητισμός και οι υπηρεσίες ασφαλείας, είναι τομείς στους οποίους μπορείτε να διαπρέπετε όταν αναλαμβάνετε ρίσκα, ιδιαίτερα όταν βρίσκεστε σε αρχηγικές θέσεις που απαιτούν να είστε σε εγρήγορση.  Δώστε προσοχή στην τάση που μπορεί να έχετε, να επικεντρώνεστε υπερβολικά στον εαυτό σας και να γίνεστε αυταρχικοί ή έκρυθμοι, γιατί αυτά τα στοιχεία μπορούν να οδηγήσουν στην πτώση σας.

 

Ο Ίκαρος στον Ταύρο

Ο Ίκαρος στον Ταύρο, ζητάει να ρισκάρετε με το να απλοποιείτε τις καταστάσεις, να είσαι πρακτικοί και να δημιουργείτε όμορφα πράγματα, τα οποία έχουν διάρκεια. Έχετε εύνοια όταν χτίζετε βάσεις και όταν προβάλετε την σταθερότητα και την πίστη σας. Η οικονομία, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες, ο καλλιτεχνικός τομέας, είναι τομείς στους οποίους μπορείτε να φτάσετε ψηλά, ιδιαίτερα όταν θέτετε με υπευθυνότητα να υπάρξουν γερά θεμέλια για να υπάρχει ασφάλεια. Μην αφήσετε την ενέργεια που σας δίνει σε αυτό το ζώδιο ο Ίκαρος να μετατραπεί σε πείσμα, αυταρέσκεια, εξάρτηση, προσκόλληση ή συντηρητισμό, γιατί αυτό θα είναι εμπόδιο στο δρόμο σας και στην επιτυχία σας.

 

Ο Ίκαρος στους Διδύμους

Ο Ίκαρος στους Διδύμους, σας δίνει την απαραίτητη ενέργεια ώστε να παίρνετε ρίσκα όσον αφορά τις επικοινωνιακές σας ικανότητες και με το να είστε ανοιχτοί να μοιράζεστε τις ιδέες σας, με τους άλλους. Ευνοείστε κάθε φορά που συνδέεστε με ανθρώπους και ιδέες προκειμένου να κατανοήσετε τις πληροφορίες που δέχεστε και να αποκτήσετε νέα γνώση. Οι πωλήσεις, η δημοσιογραφία, η συγγραφή, οι ξένες γλώσσες και οι τηλεπικοινωνίες, είναι τομείς που μπορείτε να φτάσετε εύκολα στην επιτυχία, χρησιμοποιώντας την φυσική σας περιέργεια, την οξύνοια και την ταχύτητα του μυαλού σας. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι η τάση που πολλές φορές δίνει, να γίνεστε ευμετάβλητοι, φανατικοί με τις ιδέες σας και να χάνετε τον στόχο σας, γιατί αυτά τα στοιχεία, μπορούν να οδηγήσουν στην αποτυχία των στόχων σας.

Ο Ίκαρος στον Καρκίνο

Ο Ίκαρος στον Καρκίνο, ολοκληρώνεται μέσα από την φροντίδα και με το να τολμάτε να δείχνετε το ενδιαφέρον και την ευαισθησία σας. Έχετε εύνοια κάθε φορά που επικοινωνείτε και εκφράζεστε συναισθηματικά, βοηθάτε την οικογένειά σας και συνεισφέρετε σε άτομα που σας έχουν ανάγκη. Η ψυχολογία, η ιατρική, η ποίηση και η συμβουλευτική, είναι τομείς στους οποίους μπορείτε να πετύχετε πολλά, εκδηλώνοντας την ανάγκη σας να φροντίζετε τους άλλους. Η ενέργεια του Ίκαρου στον Καρκίνο όμως μπορεί να φέρει και μια τάση να γίνεστε ιδιότροποι, κυκλοθυμικοί, αμυντικοί και χειριστικοί με τους άλλους, κάτι που όταν εκδηλωθεί θα βλάψει την προσωπική σας ολοκλήρωση και την επίτευξη των στόχων σας.

Ο Ίκαρος στον Λέοντα

Στο ζώδιο αυτό ο Ίκαρος ενεργοποιείται όταν εκφράζετε έντονα τον εαυτό σας και έχετε πρωταγωνιστικό ρόλο σε ότι κάνετε. Έχετε εύνοια όταν εκφράζετε τις δημιουργικές σας ικανότητες και τα ταλέντα σας, έτσι ώστε να ξεχωρίζετε. Οι διευθυντικές θέσεις, ο καλλιτεχνικός χώρος, η πολιτική και επαγγέλματα, όπου σας δίνεται η δυνατότητα να παίρνετε αποφάσεις και να εκφράζετε την προσωπικότητά σας, τραβώντας την λάμψη πάνω σας, μπορούν να σας κάνουν να φτάσετε ψηλά. Η  τάση όμως που μπορεί να υπάρχει σε αυτή τη θέση ιδιαίτερα με αρνητικές όψεις, να γίνεστε ματαιόδοξοι, υπερβολικοί και ναρκισσιστές, μπορεί εύκολα να σας οδηγήσει σε μια γρήγορη επιτυχία χωρίς διάρκεια και ικανοποίηση.

Ο Ίκαρος στην Παρθένο

Ο Ίκαρος στην Παρθένο, σας ωθεί σε ότι και αν επιδιώκετε στη ζωή να είστε αληθινοί και πιστοί, σε ένα συγκεκριμένο όραμα που έχετε. Έχετε εύνοια όταν  εργάζεστε με συνέπεια και μεθοδικότητα, προκειμένου να ολοκληρώσετε ένα έργο που έχετε αναλάβει. Η διαχείριση των οικονομικών, η συμβουλευτική, το δημόσιο, ο τομέας της υγείας και άλλα επαγγέλματα που χρειάζονται δεξιοτεχνία, οργάνωση και ανάλυση, μπορούν να σας βοηθήσουν να φτάσετε ψηλά αν αναλαμβάνετε ρίσκα. Αυτή η θέση για τον Ίκαρο στο χάρτη μπορεί να ενεργοποιήσει εύκολα εμμονές, τελειομανία ή ψυχαναγκασμό, που αν και εμφανίζονται περισσότερο μετά την εφηβεία, μπορούν να οδηγήσουν σε μια εσωτερική αναζήτηση χωρίς τέλος και τη μη πραγματοποίηση επιθυμιών.

 

shutterstock_380580886

Ο Ίκαρος στον Ζυγό

Ο Ίκαρος στον Ζυγό, ενεργοποιεί όλα τα θετικά χαρακτηριστικά του, όταν  αναλαμβάνετε να εξισορροπείτε τις καταστάσεις και να ξεδιαλύνετε τις αντιπαραθέσεις με διακριτικότητα. Η τύχη σας ευνοεί όταν προσπαθείτε να  μεσολαβήσετε μεταξύ ανθρώπων και να δείτε αντικειμενικά και δίκαια τις καταστάσεις. Μέσα από τον καλλιτεχνικό χώρο, τον χώρο της δικαιοσύνης, της διακόσμησης και άλλων επαγγελμάτων που αναδεικνύουν την καλλιτεχνική σας κλίση, τις ικανότητες πειθούς και διαπραγμάτευσης μιας διαμάχης, μπορείτε να φτάσετε αρκετά ψηλά. Τα αρνητικά χαρακτηριστικά που μπορεί όμως να ενεργοποιήσει είναι να σας κάνει ανασφαλείς, να χάνετε πολλές φορές τα όρια και να είστε αναποφάσιστοι, προσπαθήστε να ισορροπήσετε μέσα σας προτού λάβετε σοβαρές αποφάσεις σε σοβαρά θέματα, γιατί υπάρχει η τάση λανθασμένων επιλογών που μπορεί να μετανιώσετε αργότερα. 

Ο Ίκαρος στον Σκορπιό

Στο ζώδιο του Σκορπιού ο Ίκαρος ζητάει να διεισδύετε βαθιά μέσα στις καταστάσεις και στην ψυχολογία την δική σας και των άλλων, προσπαθώντας να αναλύσετε με λεπτομέρεια τα συναισθήματα και τα κίνητρά τους. Έχετε την εύνοια της τύχης κάθε φορά που κάνετε εξερεύνηση και έρευνα μυστηρίων, θεμάτων ταμπού, απαγορευμένων και αποκαλύψεις. Η ιατρική, η αστυνομία, η ψυχιατρική και άλλα επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με έρευνα και αποκαλύψεις και που απαιτούν ψυχραιμία και κοφτερό μυαλό, μπορούν να σας προσφέρουν μεγάλη επιτυχία. Θα πρέπει να προσέξετε όμως και την αρνητική πλευρά που εκφράζει εδώ ο Ίκαρος οδηγώντας σας πολλές φορές, να παίρνετε μέρος σε επικίνδυνες δραστηριότητες ή επιλογές, οι οποίες σας οδηγούν σε αυτοκαταστροφική συμπεριφορά, χαλιναγωγήστε το πάθος που νιώθετε για την επιτυχία και κάντε σοφά βήματα.

Ο Ίκαρος στον Τοξότη

Απελευθερώστε την ενέργεια του Ίκαρου στον Τοξότη, διαλέγοντας να είστε αισιόδοξοι και να εξαπλώνετε συνεχώς την κοσμοθεωρία σας. Έχετε εύνοια στην αναζήτηση της γνώσης μέσα από περιπέτειες, ταξίδια και καινούργιες εμπειρίες. Οι δημόσιες σχέσεις, ο αθλητισμός, η εκπαίδευση, ο τουρισμός και άλλα επαγγέλματα, μέσα από τα οποία εκφράζετε τον ενθουσιασμό σας, κινητοποιώντας τους άλλους και εξερευνώντας νέες φιλοσοφίες με πάθος για μάθηση, σας δίνουν μια ώθηση να φτάσετε ψηλά. Σε αρνητική θέση όμως μπορεί να ενεργοποιήσει διάφορες τάσεις που θα χρειαστεί να αποφύγετε, όπως να γίνεστε φανατικοί με τις ιδέες σας, ευθυνόφοβοι, απρόσεχτοι και να πιστεύετε ότι έχετε πάντα δίκιο.

Ο Ίκαρος στον Αιγόκερω

Ο Ίκαρος στον Αιγόκερω, σας δίνει πολλά πλεονεκτήματα, με το να έχετε στόχους, τους οποίους τους πετυχαίνετε μέσα από την πειθαρχία, την υπευθυνότητα και την μεθοδικότητα. Ευνοείστε κάθε φορά που προσπαθείτε να πετύχετε τις ατομικές σας επιδιώξεις, ακολουθώντας ένα μελετημένο πρόγραμμα, εμπνέοντας τον σεβασμό στους άλλους. Μέσα από επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά, την αρχιτεκτονική και διαμόρφωση χώρων, διοίκηση επιχειρήσεων και άλλα που απαιτούν οργάνωση, επιμονή και λήψη αποφάσεων, μπορείτε να φτάσετε αρκετά ψηλά. Εύκολα εδώ ο Ίκαρος μπορεί να δημιουργήσει μια τάση να γίνεστε άκαμπτοι, απαισιόδοξοι και ανασφαλείς, κάτι που μπορεί να σας αποπροσανατολίσει πολύ εύκολα από τους καλά μελετημένους στόχους που έχετε βάλει στη ζωή σας.

Ο Ίκαρος στον Υδροχόο

Η ρευστή ενέργεια του Ίκαρου στον Υδροχόο, ενεργοποιείται όταν λειτουργείτε με διαύγεια μυαλού, εφευρετικότητα, όταν είστε αυθεντικοί και δοτικοί. Έχετε εύνοια και μπορείτε να πετύχετε, όταν διεκδικείτε τα δικαιώματα σας αλλά και των άλλων, αντιτιθέμενοι σε κάθε είδους καταπίεση και περιορισμό, υποστηρίζοντας το κοινό καλό και δίκαιο. Η επιστήμη, η πολιτική, η ιατρική, η ψυχολογία, η φιλοσοφία και άλλοι τομείς, μέσα από τους οποίους μπορείτε να αξιοποιήσετε την αυθεντικότητά σας, προσφέροντας στην ανθρωπότητα, θα σας ωθήσει να έχετε πολλές επιτυχίες και γνώση. Πολλές φορές όμως μπορεί να σας οδηγήσει να είστε ανυπότακτοι, ασυνεπείς και απόμακροι, όταν ο Ίκαρος ενεργοποιεί τις αρνητικές του πτυχές σε αυτή τη θέση, τότε εύκολα οι στόχοι αποτυγχάνουν και ρευστοποιεί τη ψυχολογία του ατόμου αλλά και τη ζωή του.

Ο Ίκαρος στους Ιχθύες

Ο Ίκαρος στους Ιχθύες, αναδύεται μέσα από την φαντασία, την πνευματικότητα, την συναισθηματική ταύτιση με τους άλλους, την διαίσθηση και την έκφραση των εσωτερικών δονήσεων.  Η εύνοια της τύχης έρχεται κάθε φορά που προσφέρετε την βοήθειά σας με κάθε τρόπο και όταν συμπάσχετε με τους άλλους ανθρώπους γύρω σας, όντας αλτρουιστές. Ο καλλιτεχνικός χώρος, οι φιλανθρωπικοί και φιλόζωοι οργανισμοί, η ψυχολογία, η νοσηλευτική, ο μυστικισμός και άλλοι τομείς, όπου μπορείτε να εκφράσετε την συμπόνια, την ευαισθησία και την απέραντη ικανότητά σας για αγάπη, μπορούν να σας βοηθήσουν να φτάσετε στην ολοκλήρωση και επιτυχία. Η τάση όμως που μπορεί να εμφανιστεί όταν ο Ίκαρος είναι στο ζώδιο των Ιχθύων είναι να γίνεστε αόριστοι, ασαφείς, μη ρεαλιστικοί, ενοχικοί, αυτοκαταστροφικοί με τάσεις εξάρτησης, που μπορεί να σας οδηγήσει σε μελαγχολία και ανεκπλήρωτες επιθυμίες.

shutterstock_127880648

Προγραμματίστε το προσωπικό σας ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσετε το ραντεβού σας και για περισσότερες πληροφορίες

This post is also available in: English (Αγγλικα) Ελληνικα Français (Γαλλικα)

Close Menu
error: Content is protected! © 2021 Copyright Esoteric.gr | All Rights Reserved.