Αστρολογία-Μια πανάρχαια επιστήμη

Η Αστρολογία είναι μια πανάρχαιη επιστήμη που χρησιμοποιούσαν και ανέπτυξαν οι αρχαίοι πολιτισμοί που έζησαν πάνω από 5000 χρόνια πριν. Θεωρείτο επιστήμη και όχι μαντική τέχνη όπως πολλοί νομίζουν. Είχε επιστημονικές βάσεις, ασχολήθηκαν με μεγάλη σοβαρότητα με αυτό το αντικείμενο και υπήρξε η βάση για να αναπτυχθούν πολλές άλλες επιστήμες.

Η Αστρολογία είναι μια επιστήμη που αναλύει την συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του ανθρώπου, με βάση τις επιρροές των πλανητών και ζωδίων που επηρεάζει τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά ανάλογα με το προσωπική του αστρολογική ανάλυση. Τα πάντα έχουν την δόνηση της χρονικής στιγμής που συμβαίνουν, για το λόγο αυτό η Αστρολογία αναλύει τις όψεις των ουράνιων σωμάτων την στιγμή της γέννησης ενός ανθρώπου όπως και σε ποιους οίκους και ζώδια ήταν εκείνη την χρονική στιγμή. Όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν έναν χάρτη ο οποίος ονομάζεται γενέθλιος αστρολογικός χάρτης και είναι ξεχωριστός για τον καθένα. Ο γενέθλιος αστρολογικός χάρτης δείχνει τον χαρακτήρα, την συμπεριφορά ενός ατόμου και τις τάσεις που έχει ο ίδιος για την ζωή και την εξέλιξή του, όπως και για ορισμένες καταστάσεις που μπορεί να συμβούν. Μία μέθοδος που βοηθάει το άτομο να αποκτήσει αυτογνωσία και να εξελιχθεί σωστά.

Πολλοί προσπαθούν να παρουσιάσουν την αστρολογία σαν μαντική τέχνη που μπορεί να προβλέψει κάθε γεγονός της ζωής ενός ατόμου, αν και το σύστημα της Βεδικής αστρολογίας μπορεί να αναλύσει με μεγάλη ακρίβεια επερχόμενες καταστάσεις, η αστρολογία ουσιαστικά δείχνει τάσεις και όχι αναπόφευκτα ή καθοριστικά γεγονότα, διαφέρει πολύ από τη χαρτομαντεία ή όποια άλλη μαντική τέχνη. Οι τάσεις που διαγράφονται σε έναν αστρολογικό χάρτη είναι πολύ σημαντικές και σίγουρα θα επηρεάσουν το άτομο, όμως κατά ένα μεγάλο ποσοστό η συμπεριφορά του, η αντίδρασή του και η επιλογή του απέναντι στις τάσεις θα καθορίσουν την εξέλιξη του.

Οι άνθρωποι θα πρέπει να λάβουν τη γνώση τους από τον Ήλιο, τη Σελήνη και τα αστέρια. ~ Ralph Waldo Emerson

 

Συναστρία

Η Συναστρία είναι μια μέθοδος της Αστρολογίας που δείχνει την συμβατότητα ανάμεσα σε δύο ανθρώπους και τι μπορούν να καταφέρουν μαζί. Σας βοηθάει να γνωρίσετε και να κατανοήσετε καλά κάποιον άνθρωπο που σας ενδιαφέρει και τις κοινές προοπτικές που υπάρχουν. Μπορεί να σας αποκαλύψει την συμβατότητα και τη κοινή πορεία που μπορεί να έχετε σε όποιον τομέα και αν επιθυμείτε.

Υπάρχει η Ερωτική συναστρία που δείχνει κατά πόσο συμβατοί είστε με τον σύντροφό σας και τι κοινή πορεία μπορεί να ακολουθήσετε μαζί, η Επαγγελματική Συναστρία που δείχνει την συμβατότητα και τις δυνατότητες δύο συνεργατών σε κάποιον επαγγελματικό χώρο ή συνεργασία και η Οικογενειακή Συναστρία που δείχνει πόση συμβατότητα υπάρχει με κάποιο άτομο του οικογενειακού σας περιβάλλοντος και τι δυνατότητες έχετε μαζί. Είναι ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε κάποιον και να σχεδιάστε την πορεία σας.

Γεννιόμαστε μια δεδομένη χρονική στιγμή, σε έναν συγκεκριμένο τόπο και, όπως και τα έτη συγκομιδής του κρασιού, έχουμε τις ιδιότητες του χρόνου και της εποχής της οποίας γεννιόμαστε. Η αστρολογία δεν ισχυρίζεται τίποτα περισσότερο. ~ Carl Gustav Jung

 

Γράφει η Τζώρτζια Μπουλιάκη
Καθηγήτρια Εσωτεριστικών Σπουδών-Μεταφυσική Σύμβουλος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *