Εσωτερική/Καρμική Αστρολογία-Οικογένεια & Γονιμότητα

Η Καρμική αστρολογία μας βοηθά να κατανοήσουμε την καρμική κληρονομιά μας και τον τρόπο που η ψυχή μας θέλει να αναπτυχθεί. Η λέξη Κάρμα (कर्म), είναι σανσκριτική λέξη που σημαίνει δράση και αντίδραση, είναι το σύνολο των πράξεων και ενεργειών στο παρελθόν οι οποίες έχουν συνέπειες στο παρόν και στο μέλλον μας. Η ανάλυση ενός γενέθλιου χάρτη με επίκεντρο την ψυχή δείχνει το σκοπό της, γιατί είμαστε εδώ, από που έχουμε έρθει και προς τα πού κατευθυνόμαστε. Η Καρμική αστρολογία προέρχεται από τη Θεοσοφική παράδοση και βασίζεται στο ότι υπάρχει κάτι θείο μέσα μας, δείχνει τις πιστώσεις και τα ελλείμματα που προέρχονται από παρελθοντικές ζωές.

Οι  Αστεροειδείς είναι πολύ σημαντικοί στην Εσωτερική Αστρολογία, μπορούν να δείξουν πολλά σε ένα γενέθλιο χάρτη για τη πορεία ενός ατόμου. Υπάρχουν πολλοί αστεροειδείς που διέρχονται από το ηλιακό μας σύστημα, αρκετοί από αυτούς είναι πολύ σημαντικοί και μπορούν να δώσουν επιπλέον πληροφορίες και να καθορίσουν τάσεις σε κάποιους πολύ σημαντικούς τομείς της ζωής ενός ανθρώπου.

Οι πιο γνωστοί αστεροειδείς είναι η Ceres (Δήμητρα), η Juno (Ήρα), η Pallas (Αθηνά), η Vesta (Εστία) και ο Χείρωνας. Οι τέσσερις πρώτοι αστεροειδείς συμπληρώνουν τις θηλυκές ενέργειες και αρχέτυπα στον Αστρολογικό χάρτη που η Κλασσική Αστρολογία υστερούσε.

 

Οικογένεια & Γονιμότητα

Η οικογένεια και η γονιμότητα συνδέεται με τους αστεροειδείς Ceres και Vesta.

Η Ceres συμβολίζει τη Δήμητρα τη Θεά της Γης και της γονιμότητας, είναι η Μητέρα Γη και αντιπροσωπεύει την Εσωτερική μας Μητέρα. Στο γενέθλιο χάρτη περιγράφει την φροντίδα και τον τρόπο που φροντίζουμε τους άλλους και τον εαυτό μας, τη γονιμότητα, τα παιδιά, τις διατροφικές μας συνήθειες, αλλά και τις ελλείψεις που μπορεί να υπάρχουν σε αυτούς τους τομείς. Μπορεί επίσης να δείχνει κάποιο βαθύ μετασχηματισμό, κάποια τραυματική εμπειρία που θα ωθήσει το άτομο να αλλάξει εντελώς το χαρακτήρα ή τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη ζωή και να αναγεννηθεί μέσα από αυτό. Είναι ένας αστεροειδής που σχετίζεται με την αναπαραγωγή, την γονιμότητα, και με θέματα που αφορούν μια γυναίκα στην ενήλική της ζωή. Μπορεί να δείξει θέματα που αφορούν το αναπαραγωγικό σύστημα, την έμμηνο ρήση, τα γεννητικά όργανα μιας γυναίκας, εγκυμοσύνη ή τη πορεία ενός τοκετού.

Εάν η Ceres είναι τον 4ο, 5ο  ή 7ο  οίκο και ιδιαίτερα σε κάποιο ζώδιο του νερού ή του Ταύρου, η γονιμότητα είναι πολύ καλή. Με απαραίτητη προϋπόθεση να κάνει αρμονικές όψεις με τη Σελήνη, την Αφροδίτη, τον Άρη, το Δία, τη Juno, τη Vesta ή τον Βόρειο Δεσμό.

Η Vesta αντιπροσωπεύει τη Θεά Εστία, είναι το σύμβολο της Ιερής και αιώνιας Φλόγας και της Οικογένειας, είναι ο φύλακας της εστίας και της εσωτερικής αλήθειας. Η Εστία είναι η εσωτερική μας Φλόγα, συνδέεται με την αφοσίωση, την δέσμευση, την υπηρεσία, τις θρησκευτικές ή πνευματικές πεποιθήσεις. Συνδέεται επίσης με την σεξουαλικότητα σε όλες της τις μορφές, την θυσία, τους φόβους και τις απαρνήσεις για κάποιον ανώτερο σκοπό, ώστε να υπάρξει προσωπική ολοκλήρωση. Η Ιερή φλόγα της Εστίας αντιπροσωπεύει, την εσωτερική φλόγα που οδηγεί στην πνευματική ανάπτυξη.

Η Vesta συμβολίζει τη σεξουαλικότητα πέρα από το σώμα, αναζητά την εσωτερική παρόρμηση που αντιμετωπίζεται με έναν αργό και εσωτερικό τρόπο. Είναι η πάλη ανάμεσα στην εσωτερική πνευματική τάση που υπάρχει και στις απατήσεις του εξωτερικού κόσμου. Σε έναν αστρολογικό χάρτη δείχνει τη συγκέντρωση της δύναμης και τη δυνατότητα της αφιέρωσης σε κάποιον σκοπό. Όπως και τον τρόπο που ξεδιπλώνει το άτομο την σεξουαλικότητα του. Δείχνει ουσιαστικά την αφιέρωση στην οικογένεια, πέρα από το γάμο ή τα κατεστημένα. Έτσι αστρολογικά, η Vesta αντιπροσωπεύει τόσο την πνευματικότητα όσο και την σεξουαλικότητα. Με θετικές όψεις, δηλώνει μια ψυχική ενέργεια και το σημείο που συνδυάζει τη σεξουαλική μας δύναμη, τη δημιουργικότητα, την ιερή αφοσίωση και την αποστολή να επιτύχει σε αυτή τη ζωή. Η Vesta δεν σημαίνει κατ ‘ανάγκη τη σεξουαλική πράξη, αλλά η συγκέντρωση αυτής της ενέργειας να θεραπεύσει ψυχικά και σωματικά, και να μας προεκτείνει σε συνύπαρξη με το πνευματικό μας πεδίο σε μια ανώτερη προσέγγιση με τον εσώτερο εαυτό μας.

Τα ζώδια είναι τα καρμικά πρότυπα, οι πλανήτες είναι οι αργαλειοί και η θέληση είναι ο υφαντής.

 

*Η παραμονή των Αστεροειδών Ceres και Vesta στα ζώδια, διαφέρει ανά έτος λόγω της ανάδρομης κίνησης που κάνουν οι Αστεροειδείς.

Βρείτε που έχετε τον αστεροειδή Ceres στον αστρολογικό σας χάρτη εδώ και τι σημαίνει για σας εδώ

Βρείτε που έχετε τον αστεροειδή Vesta στον αστρολογικό σας χάρτη εδώ και τι σημαίνει για σας εδώ

 

Γράφει η Τζώρτζια Μπουλιάκη
Καθηγήτρια Εσωτεριστικών Σπουδών-Μεταφυσική Σύμβουλος

One thought on “Εσωτερική/Καρμική Αστρολογία-Οικογένεια & Γονιμότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *