Πανσέληνος στους Ιχθύες-Η αναγκαιότητα της εσωτερικής κάθαρσης

Αυτή η Πανσέληνος στο ζώδιο των Ιχθύων θα λειτουργήσει με έναν μοναδικό και παράδοξο τρόπο στην ψυχολογία και στην εξέλιξη μας σαν οντότητες, ότι είναι κρυμμένο και θαμμένο βαθιά μέσα μας θα αναδυθεί από την έντονη ενέργεια του στοιχείου του νερού της Σελήνη στους Ιχθύες και του μετάλλου που έντονα μεταφέρει η Αφροδίτη. Η Αφροδίτη θα λειτουργήσει καταλυτικά, ενισχύοντας την ενέργεια αυτής της Πανσέληνου που ρίχνει φως στην σκοτεινή και κρυμμένη πτυχή της ψυχής και όσων καλύπτονται από πέπλο σκιών και αντανακλάσεων, αντανακλάσεων που είτε έχουμε επιλέξει να υπάρχουν, είτε προέρχονται από άλλους ανθρώπους ή καταστάσεις.

Η νέα αρχή και η απελευθέρωση όσων παραμένουν στάσιμα, ψεύτικα και ανούσια είναι πλέον απαραίτητη και αναπόφευκτη για να υπάρξει απελευθέρωση και λύτρωση που θα φέρει την αναγέννηση της ψυχής. Αυτή η Πανσέληνος θέλει να μας ρίξει στην άβυσσο της ψυχής και σε όσα είναι ακόμα αθεράπευτα, σκοτεινά και ανεκμετάλλευτα μέσα μας και όλο αυτό για να μας οδηγήσει στον πραγματικό μας σκοπό, μόνο έτσι μπορεί ο άνθρωπος να είναι ελεύθερος και να εξελιχθεί όπως ορίζει το σύμπαν. Αφήστε την ενέργεια της Πανσελήνου να βγάλει από μέσα σας την εσωτερική σας δύναμη και να σας παρασύρει στο πραγματικό φως.

Η ενέργεια αυτής της Πανσελήνου αντιπροσωπεύεται από δυο Κάρτες Ταρώ της Μεγάλης Αρκάνα, την «Σελήνη» και τον «Θάνατο». Το αρχετυπικό κάλεσμα αυτής της Πανσελήνου μοιάζει με την κάρτα Ταρώ της Μεγάλης Αρκάνα «Η Σελήνη» που είναι συνδεδεμένη αρχετυπικά με τον αστερισμό των Ιχθύων, το νόημά της είναι απλό, για να φτάσει κάποιος στην αλήθεια μέσα του και να βρει αυτό που πραγματικά ψάχνει πρέπει να περάσει μέσα από την άβυσσο και ανάμεσα από τους δύο πύργους, δηλαδή τον συνειδητό και ασυνείδητο νου, αντιμετωπίζοντας τα «θηρία» μέσα του, τους φόβους του και όσα έχει πλάσει ο νους, αλλά και οι σκιές όσων έχει βιώσει. Πολλές φορές μόνο αν αλλάξουν ριζικά άτομα και καταστάσεις μπορεί μόνο να έρθει πραγματική εξέλιξη και πρόοδο, η αλλαγή δεν είναι πάντα εύκολη, πολλές φορές μπορεί να είναι επώδυνη όσο διαρκεί, όμως το αποτέλεσμα φέρνει λύτρωση και ανακούφιση. Η αναγκαιότητα μέσα στην Κάρτα Ταρώ της μεγάλης Αρκάνα ο «Θάνατος» είναι η αλλαγή, όσο επώδυνη και αν είναι, ο θάνατος δεν έρχεται να φέρει πόνο, παρά μόνο λύτρωση παίρνοντας μαζί του μόνο ότι πλέον είναι άγονο και ότι δεν έχει νόημα, σκοπό και ύπαρξη.

 

Στην πραγματικότητα, δεν έχουμε προβλήματα,
έχουμε ευκαιρίες για τις οποίες θα έπρεπε να δίνουμε ευχαριστίες. 
Ένα λάθος που αρνηθήκαμε να διορθώσουμε έχει πολλές ζωές. 
Χρειάζεται κουράγιο να αντιμετωπίσει κανείς τις δικές του ανεπάρκειες, 
και σοφία για να κάνει κάτι γι’ αυτές. 
Edgar Cayce 

 

 

Γράφει η Τζώρτζια Μπουλιάκη
Καθηγήτρια Εσωτεριστικών Σπουδών-Μεταφυσική Σύμβουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *