2106814266 esoteric@esoteric.gr Tymfristoy 17, Halandri Attikis

Αστεροειδής Ceres (Δήμητρα)

Η Ceres συμβολίζει τη Δήμητρα τη Θεά της Γης και της γονιμότητας, είναι η Μητέρα Γη και αντιπροσωπεύει την Εσωτερική μας Μητέρα.

Αστεροειδης Ceres (Δημητρα)

Η Ceres συμβολίζει τη Δήμητρα τη Θεά της Γης και της γονιμότητας, είναι η Μητέρα Γη και αντιπροσωπεύει την Εσωτερική μας Μητέρα. Στο γενέθλιο χάρτη περιγράφει την φροντίδα και τον τρόπο που φροντίζουμε τους άλλους και τον εαυτό μας, τη γονιμότητα, τα παιδιά, τις διατροφικές μας συνήθειες, αλλά και τις ελλείψεις που μπορεί να υπάρχουν σε αυτούς τους τομείς. Μπορεί επίσης να δείχνει κάποιο βαθύ μετασχηματισμό, κάποια τραυματική εμπειρία που θα ωθήσει το άτομο να αλλάξει εντελώς το χαρακτήρα ή τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη ζωή και να αναγεννηθεί μέσα από αυτό. Είναι ένας αστεροειδής που σχετίζεται με την αναπαραγωγή, την γονιμότητα, και με θέματα που αφορούν μια γυναίκα στην ενήλική της ζωή. Μπορεί να δείξει θέματα που αφορούν το αναπαραγωγικό σύστημα, την έμμηνο ρήση, τα γεννητικά όργανα μιας γυναίκας, εγκυμοσύνη ή τη πορεία ενός τοκετού.

Εάν η Ceres είναι τον 4ο, 5ο  ή 7ο  οίκο και ιδιαίτερα σε κάποιο ζώδιο του νερού ή του Ταύρου, η γονιμότητα είναι πολύ καλή. Με απαραίτητη προϋπόθεση να κάνει αρμονικές όψεις με τη Σελήνη, την Αφροδίτη, τον Άρη, το Δία, τη Juno, τη Vesta ή τον Βόρειο Δεσμό.

Ο Αστεροειδης Ceres στα ζωδια

Βρείτε που βρίσκεται ο Αστεροειδής Ceres στον γενέθλιο αστρολογικό σας χάρτη εδώ

shutterstock_367262339

Ceres στον Κριό: Η φροντίδα έρχεται μέσα από την ανεξαρτησία και τη δράση. Σε αυτή τη θέση η Ceres δείχνει την τρυφερότητά της μέσω των πράξεων και των δραστηριοτήτων που θέλει να κάνει με άτομα που αγαπά, και όχι με ιδιαίτερα συναισθηματικό τρόπο. Πολλές φορές δηλώνει μια αυστηρή ή ανταγωνιστική σχέση με κάποιο γονέα ή άτομο της οικογένειας. Η διαπαιδαγώγηση ίσως είναι αυστηρή με ευθύνες που δόθηκαν στο παιδί από νωρίς. Μπορεί να προσδιορίσει επίσης ένα άτομο μονογονεϊκής οικογένειας. Τα άτομα με τη Ceres στον Κριό συνήθως κάνουν νωρίς παιδιά, αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι θα παντρευτούν σε μικρή ηλικία, τις περισσότερες φορές μεγαλώνουν μόνοι τα παιδιά τους χωρίς την παρουσία του άλλου γονέα.

Γόνιμες Ημέρες: 3, 4, 11

Ceres στον Ταύρο: Στο ζώδιο αυτό η Ceres χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή στη παιδική της ηλικία, οι βάσεις που θα δοθούν θα είναι πολύ σημαντικές για τη μετέπειτα ζωή του ατόμου. Η φροντίδα εδώ αναπτύσσετε μέσω της προσφοράς υλικών αλλά και σωστών τρόπων συμπεριφοράς προς τους άλλους αλλά και τον εαυτό του. Πρέπει να μάθει να αγαπάει και να νοιάζεται τον εαυτό του, να έχει αυτοεκτίμηση και να αισθάνεται ασφαλείς. Η Ceres στον Ταύρο είναι αρκετά γόνιμη και χτίζει καλές βάσεις για μια οικογένεια με πάνω από δυο παιδιά.

Γόνιμες Ημέρες: 12, 15, 24

Ceres στους Διδύμους: Εδώ η ανάγκη της επικοινωνίας είναι από τα βασικότερα πράγματα στη ζωή ενός παιδιού, βοηθάει το άτομο να καλλιεργήσει όμορφα και σωστά συναισθήματα για τον κόσμο αλλά και το ίδιο. Η Ceres στους Διδύμους πρέπει να δραστηριοποιείται σε ότι μπορεί να προσφέρει μάθηση και νέους τρόπους έκφρασης. Αν αυτό δεν επιτευχθεί κατά την παιδική ηλικία, η ψυχολογική φόρτιση και η έλλειψη επικοινωνίας θα προκαλέσει στο άτομο ψυχολογικά θέματα, που θα δημιουργήσουν ανικανότητα έκφρασης των συναισθημάτων του, εξάρτηση και προσκόλληση σε λάθος άτομα στη ζωή του. Σε αυτό το ζώδιο αν η παιδική ηλικία είναι ισορροπημένη, γίνεται ένας υπέροχος γονιός με μεγάλη κατανόηση προς το παιδί του και καλύπτει απόλυτα κάθε του ανάγκη, ένα όμως το άτομο είχε δύσκολη παιδική ηλικία κάνει παιδιά μέχρι τα 25 του χρόνια περίπου, που όμως αργότερα καταλαβαίνει ότι δεν ήταν έτοιμος για ένα τέτοιο βήμα.

Γόνιμες Ημέρες: 4, 12, 28

Ceres στον Καρκίνο: Τα άτομα με τη Ceres στο Καρκίνο, έχουν μεγάλη ανάγκη από τρυφερότητα και συνεχή αναγνώριση των προσπαθειών τους. Είναι πολύ τρυφερά άτομα και το δείχνουν με κάθε τρόπο. Έχουν μεγάλη ταύτιση με τη μητέρα γι’ αυτό και ο ρόλος της μητέρας είναι βασικός, και πρέπει να δείχνει στο παιδί μεγάλη αγάπη και αποδοχή κάθε διαφορετικότητας που μπορεί να έχει. Η παραμικρή παραμέληση προς το παιδί μπορεί να μεταφραστεί σε ψυχολογικό τραύμα για το ίδιο, και να νιώσει απόρριψή που θα το ακολουθεί στη μετέπειτα ζωή του. Η Ceres στον Καρκίνο δημιουργεί παιδιά μέσα από γάμο τις περισσότερες φορές, και το ζώδιο αυτό την κάνει πολύ γόνιμη, δίνοντας τη δυνατότητα στο άτομο για πολλά παιδιά κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Γόνιμες Ημέρες: 16, 25, 29

 

Ceres στον Λέοντα: Η ανάγκη για την ανάδειξη της προσωπικότητάς τους και της καλλιέργειας της αυτοπεποίθησης τους, είναι βασική για την σωστή ανάπτυξη των συναισθημάτων και έκφρασης που θα αναπτύξουν στη ενήλικη ζωή τους. Το παιδί χρειάζεται αναγνώριση από το γονέα και δημιουργικούς τρόπους έκφρασης των ικανοτήτων που έχει. Η ανάγκη για αυτόαποδοχή και καλλιέργειας της αυτοπεποίθησης καλύπτεται από την οικογένεια αλλά και τον πάτερα πρότυπο που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του χαρακτήρα τους. Αλλιώς μπορεί το παιδί να αναπτύξει αρνητικά συναισθήματα όπως υπερβολικό εγωισμό, ανασφάλεια και κακή εκτίμηση για τον εαυτό του. Ως συνέπεια θα θέλει πάντα να είναι το κέντρο της προσοχής για να επιβεβαιωθεί. Η Ceres στον Λέοντα, αν είναι ισορροπημένη με θετικές όψεις, μπορεί να αργήσει να κάνει παιδιά αλλά έχει όλα τα εφόδια να τους προσφέρει την ζεστασιά και την ασφάλεια που χρειάζονται.

Γόνιμες Ημέρες: 4, 25, 29

 

Ceres στην Παρθένο: Σε αυτό το ζώδιο, το άτομο έχει ανάγκη να βρει τη θεραπεία και την φροντίδα σε κάθε τι που το περιβάλει. Το περιβάλλον είναι πολύ σημαντικό, όπως και οι ευθύνες που δίνονται στο παιδί από μικρή ηλικία. Θέλει να προσφέρει έντονα και δημιουργεί σωστές προϋποθέσεις για τη ζωή του αν του καλλιεργηθεί η αίσθηση του καθήκοντος. Η απόρριψή όμως, ή η συνεχής ανάγκη κάποιου γονέα για τελειότητα ή συνεχή πρόοδο χωρίς επιβράβευση, θα φέρει το παιδί αντιμέτωπο με την κακή κριτική προς τους άλλους αλλά και τον εαυτό του, και την ανάγκη για μια αδιάκοπη τελειομανία στη ζωή του. H Ceres στη Παρθένο δημιουργεί ένα ισορροπημένο άτομο, με σωστές βάσεις και ανεπτυγμένη την ανάγκη να προσφέρει στα παιδιά του, αν υπάρχουν θετικές όψεις, αλλιώς θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα επικριτικός σαν γονέας, και η ανασφάλειά του να επηρεάσει το χαρακτήρα των παιδιών του.

Γόνιμες Ημέρες: 17, 20, 30

 

pomegranate-011
shutterstock_735665842

Ceres στο Ζυγό: Οι σχέση του παιδιού με τους γονείς σε αυτό το ζώδιο είναι μεγάλης σημασίας, τρέφονται από την τρυφερή συμπεριφορά και την ομορφιά γύρω τους. Η ζεστασιά και η αγάπη είναι απαραίτητα, για να μπορέσουν να εκτιμήσουν τον εαυτό τους και να αναπτύξουν όμορφα συναισθήματα για τον εαυτό τους και τις σχέσεις τους με τους άλλους. Η αίσθηση των όμορφων, καλαίσθητων και πολυτελών πραγμάτων στη ζωή τους είναι απαραίτητα και θα βοηθήσουν πολύ να μην έχει ελλείψεις αργότερα στη ζωή του. Η πολυτέλεια εδώ δεν συνδέεται με την αξία του χρήματος αλλά με το γούστο και τη λεπτομέρεια. Η Ceres στον Ζυγό έχει ανεπτυγμένη την τρυφερότητα και τα συναισθήματα αγάπης και στοργής, με θετικές όψεις και μοίρες είναι ένας πολύ τρυφερός και ισορροπημένος γονιός. Συνήθως σε αυτό το ζώδιο το άτομο δεν κάνει πάνω από ένα παιδί, και με αρνητικές όψεις μπορεί να αποφασίσει να μην κάνει παιδιά, λόγω κάποιου εσωτερικού φόβου που έχει δημιουργηθεί στη παιδική του ηλικία.

Γόνιμες Ημέρες: 5, 15, 29

 

Ceres στον Σκορπιό: Η Ceres εδώ χρειάζεται μια ιδιαίτερη μεταχείριση, η επαφή με τους άλλους είναι πολύ σημαντική, όπως και ο τρόπος που αντιδρούν οι άλλοι σε αυτά που λέει και κάνει. Η ασφάλεια που νιώθουν κοντά στους γονείς, μπορεί να κάνει το άτομο να ισορροπήσει και να καλλιεργήσει σωστά συναισθήματα για τον εαυτό του και τις σχέσεις που θα δημιουργήσει στο μέλλον. Η αυστηρότητα, η απομόνωση και η απόρριψη όμως, μπορεί να γεννήσει συναισθήματα θυμού, ζήλιας και αυτοκαταστροφικές τάσεις. Πολλές φορές όταν η Ceres είναι σε δυσαρμονία, μπορεί να φέρει το άτομο αντιμέτωπο με ψυχολογικά θέματα, μελαγχολία και κατάθλιψη. Έχουν μεγάλη ανάγκη από σταθερές και εναρμονισμένες σχέσεις. Στο Σκορπιό η Ceres, είναι πολύ γόνιμη, τα άτομα που την έχουν σε αυτό το ζώδιο κάνουν πολλά παιδιά, συνήθως πάνω από δυο και τους προσφέρουν όλη τους την αγάπη και φροντίδα. Πάνω απ’ όλα την κατανόηση που μπορεί να μην είχαν αυτοί σαν παιδιά.

Γόνιμες Ημέρες: 12, 16, 24

 

Ceres στον Τοξότη: Η πρωταρχική ανάγκη σε αυτό το ζώδιο είναι η ενθάρρυνση της αισιοδοξίας και της εξερεύνησης. Έχουν μεγάλη ανάγκη να μαθαίνουν και να κάνουν νέα πράγματα, η παρότρυνση σε κάθε τι νέο, θα τους δώσει γνώση και σοφία. Πρέπει όμως να δοθεί από το γονέα η σωστή κατεύθυνση και βάση για τη ζωή του και τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίσει τα πράγματα στη ζωή του. Αν δεν μπορέσει ο γονιός να κατανοήσει τις ανάγκες του παιδιού με Ceres στο Τοξότη, θα μπορούσε το άτομο να κλειστεί στον εαυτό του δείχνοντας στους άλλους μόνο την πλευρά που ο ίδιος θέλει αλλά ποτέ την αληθινή, μιας και δεν θα έχει κάποιο σωστό τρόπο διαχείρισής των συναισθημάτων και αναγκών του. Το άτομο με τη Ceres στον Τοξότη, αργεί αρκετά να αποκτήσει παιδιά, όχι επειδή δεν μπορεί αλλά η επιθυμία για αυτό έρχεται σε μεγαλύτερη ηλικία.

Γόνιμες Ημέρες: 3, 11, 28

 

Ceres στον Αιγόκερω: Σε αυτό το ζώδιο η Ceres παίρνει στοιχεία περισσότερο από το πατέρα αλλά και τη μητέρα. Η στοργικότητα ης μητέρας μπορεί να τον βοηθήσει να αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση και σιγουριά, ενώ η επιβράβευση από τον πατέρα να του δώσει την απαραίτητη ώθηση ώστε να τοποθετηθεί σωστά μέσα στη κοινωνία. Η αυστηρότητα ιδιαίτερα από το πατέρα, μπορεί να δημιουργήσει στο άτομο μεγάλη ανασφάλεια και έλλειψη πίστης στον εαυτό του. Η επιβράβευση κάθε επιτεύγματος μεγάλου ή μικρού, είναι απαραίτητη για την σωστή ανάπτυξη της ψυχολογίας ενός ατόμου γεννημένο κάτω από τη Ceres στον Αιγόκερω. Οι άνθρωποι με τη Ceres σε αυτό το ζώδιο, συνήθως αργούν αρκετά να αποκτήσουν παιδιά αλλά όταν το κάνουν είναι σταθεροί, οργανωτικοί και μεταδίδουν στο παιδί σωστή διαπαιδαγώγηση και την αίσθηση της ασφάλεια, πάντα σε συνδυασμό με θετικές όψεις. Αλλιώς μπορεί να γίνουν πιεστικοί και να αντιγράψουν το πατρικό πρότυπο που είχαν σαν παιδιά.

Γόνιμες Ημέρες: 7, 20, 30

 

Ceres στον Υδροχόο: Η μεγαλύτερη πρόκληση κάποιου που είναι γεννημένος κάτω από τη Ceres στον Υδροχόο, είναι η σωστή συναισθηματική ένωση με σκοπό όχι την ανάγκη αλλά την συμπλήρωση. Ο σεβασμός προς την διαφορετικότητα, αλλά και την μοναδική προσέγγιση που έχουν για τη ζωή είναι απαραίτητος. Το άτομο πρέπει να δεχθεί πως όλοι διαφέρουν και εκφράζονται με τον δικό τους τρόπο, πολλές φορές τα παιδιά δεν μπορούν να κατανοήσουν τον τρόπο που αντιδρούν ή μιλούν οι άλλοι γύρω τους, και αυτό τους προκαλεί εσωτερική σύγχυση. Η ενθάρρυνση σε κοινωνικές δραστηριότητες είναι πολύ σημαντική, όπως και η σωστή διαχείριση του λόγου όταν χρησιμοποιεί το χιούμορ του που πολλές φορές μπορεί να γίνει καυστικό. Τα άτομα με τη Ceres στον Υδροχόο, δεν κάνουν πάνω από ένα παιδί και πολλές φορές προτιμούν να υιοθετήσουν παρά να γεννήσουν δικά τους παιδιά. Γενικότερα η Ceres εδώ δείχνει μεγάλη τάση ενός ατόμου να υιοθετήσει ένα ή παραπάνω παιδιά, είτε λόγο κάποιου ιατρικού θέματος, είτε επειδή το βλέπουν σαν προσφορά στην κοινωνία.

Γόνιμες Ημέρες: 24, 28, 29

 

Ceres στους Ιχθύες: Η αγάπη και η συναισθηματική υποστήριξη είναι πολύ σημαντική για όσους έχουν γεννηθεί στη Ceres στους Ιχθύες. Κατανοούν τους ανθρώπους γύρω τους μέσω των αισθήσεων και συναισθημάτων που λαμβάνουν από τους άλλους. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αρμονία μέσα στην οικογένεια και ιδιαίτερα με τη μητέρα, γιατί η συναισθηματική έλλειψη θα φέρει αρκετές ψυχολογικές μεταπτώσεις και μια συμπεριφορά του ατόμου να συμπεριφέρεται σαν αδύναμος. Συνήθως μετά από μια δυσαρμονική παιδική ηλικία το άτομο παρουσιάζει στη ζωή του την εικόνα του αδύναμου και αισθάνεται πάντα «θύμα» ακόμα και αν δεν είναι, θέλοντας έτσι να χειριστεί τους άλλους για να μην χρειαστεί να δεχθεί αρνητικά συναισθήματα. Εδώ η Ceres με θετικές όψεις είναι αρκετά γόνιμη και δίνει πάνω από ένα παιδί, το άτομο γίνεται πολύ τρυφερός και προστατευτικός γονέας. Με αρνητικές όψεις, πολλές φορές το άτομο αποφασίζει να μην κάνει παιδιά λόγω των παιδικών τραυμάτων που έχει.

Γόνιμες Ημέρες: 8, 19, 29

newyoni3

Προγραμματίστε το προσωπικό σας ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσετε το ραντεβού σας και για περισσότερες πληροφορίες

This post is also available in: English (Αγγλικα) Ελληνικα Français (Γαλλικα)

Close Menu
error: Content is protected! © 2021 Copyright Esoteric.gr | All Rights Reserved.