2106814266 esoteric@esoteric.gr Tymfristoy 17, Halandri Attikis

Τι είναι η Αύρα;

Η μελέτη της αύρας δεν είναι ένα σύγχρονο φαινόμενο, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να το παρουσιάσουν έτσι.

τι ειναι Η ΑΥΡΑ;

Για πολλούς η λέξη «αύρα» σημαίνει κάτι το μεταφυσικό ή το ανεξήγητο! Τι είναι, όμως, η αύρα;

Οι ορισμοί που έχουν δοθεί ποικίλουν ανάλογα με τη σκοπιά του κάθε ερευνητή. Για κάποιους η αύρα είναι ένα «μεταφυσικό» κέλυφος γύρω από το βιολογικό μας σώμα. Της δίνουν ιδιότητες μεταφυσικές και αποκρυφιστικές  και γενικά της αποδίδουν τις ιδιότητες αυτού που αντιλαμβάνονται ως Ψυχή.  Για κάποιους άλλους, δεν υπάρχει καθόλου αύρα. Θεωρούν απλά ότι γύρω από το σώμα υπάρχει ένα πεδίο θερμότητας χωρίς καμία ιδιότητα κι ότι έχουμε κάνει πολύ φασαρία προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε κάτι χωρίς ιδιότητες. Η απάντηση, όμως, στο αρχικό ερώτημα «τι είναι η αύρα;» είναι η εξής: η αύρα είναι το αποτύπωμα της βιοενέργειας, είναι το άθροισμα των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων των κυττάρων οποιουδήποτε ζώντος σώματος. Η αύρα δηλαδή απεικονίζει την ζωτική μας δύναμη, τα ενεργειακά μας αποθέματα και κάποιες από τις πολύ προσωπικές μας ιδιότητες.

 

shutterstock_564137977

Η μελέτη της αύρας δεν είναι ένα σύγχρονο φαινόμενο, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να το παρουσιάσουν έτσι. Δεν είναι μόδα της εποχής που θα περάσει μετά από λίγο. Μια πρώιμη, πλάγια αναφορά που έχουμε γύρω από τη μελέτη της αύρας έρχεται μέσα από την αρχαία ελληνική μυθολογία, όταν παρουσιάστηκε η  σεβάσμια μορφή του σοφότερου όλων των Κενταύρων του Χείρωνα. Ωστόσο, παρόλο που η φιγούρα του Χείρωνα περιβλήθηκε με ιδιαίτερη αίγλη, και του αποδόθηκαν εξαιρετικές θεραπευτικές δυνάμεις, οι αναφορές σ’ αυτόν ήταν ομιχλώδεις μέχρι να ασχοληθούν μαζί του οι Πυθαγόρειοι. Μόνο τότε, μέσα από την επιστήμη της ονοματολογίας και της αναγωγής έγινε ξεκάθαρο το τι ακριβώς σήμαινε το όνομα «Χείρων ο Κένταυρος»: ο δια των χειρών κεντών την αύρα. Δηλαδή αυτός που «κεντά» την αύρα με τα χέρια του. Ίσως γι’ αυτό να τον θεωρούσαν και τόσο τρανό θεραπευτή. Στην αρχαία ελληνική μυθολογία, λοιπόν, όχι μόνο γινόταν αναφορά για την αύρα, αλλά δινόταν και ιδιαίτερη έμφαση σε θεραπείες του σώματος μέσω αυτής. Επίσης, αναφορές για την αύρα υπάρχουν και στις παραδοσιακές θεραπείες της Ανατολής,  που υποστηρίζουν ότι όχι μόνο υπάρχει αύρα, αλλά και ότι μπορούμε να επέμβουμε ευεργετικά πάνω της βελτιώνοντας την υγεία.

Μετά από χρόνια ερευνών και πειραμάτων, η απεικόνιση της αύρας μέσω ειδικής φωτογράφησης είναι πλέον πραγματικό γεγονός, που χρονολογείται από τις αρχές του 20ου αιώνα. Τιμώντας το όνομα του εφευρέτη τους, οι φωτογραφίες αυτές ονομάζονται ως σήμερα «Κίρλιαν». Έτσι, μπορούμε να δούμε και να μελετήσουμε εμπεριστατωμένα τα ευρήματα κάθε φωτογράφησης.

Οι φωτογραφίες Κίρλιαν μελετήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 από στρατιωτικές και πολιτικές οργανώσεις για την ευρύτερη κατανόηση του ανθρώπου, της ιδιοσυγκρασίας του και της συναισθηματικής κατάστασης που βιώνει στο παρόν, με σκοπό  τον έλεγχο του ατόμου σε μικρή ή και σε ευρεία κλίμακα.

Σήμερα, η μελέτη και η ανάλυση της ανθρώπινης αύρας μπορεί να είναι χρήσιμη μόνο σε προσωπικό επίπεδο και να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή αυτογνωσίας, ενδοσκόπησης και εξέλιξης του ατόμου. Έτσι, λοιπόν, η ανάλυση της αύρας και των ιδιοτήτων της έχει ως τελικό στόχο την βελτίωση της ποιότητας της ζωής του ατόμου.

shutterstock_414074962

Πώς δημιουργείται η αύρα

Προτού ασχοληθούμε με τη σχέση χρωμάτων και αύρας, πρέπει να εξηγήσουμε τη δομή και λειτουργία ενός ηλεκτρομαγνητικού ενεργειακού πεδίου. Η ροή ηλεκτρονίων σε ένα μέσο (για παράδειγμα το ηλεκτρικό ρεύμα σε ένα καλώδιο ή το ρεύμα σε ένα νεύρο) δημιουργεί τη ροή ηλεκτρικής ενέργειας και ένα μαγνητικό πεδίο. Και τα δύο συστατικά, το ρεύμα και το πεδίο, συνδέονται μεταξύ τους και αποκαλούνται «ηλεκτρομαγνητικό πεδίο». Στο σώμα μας υπάρχουν διάφορα ενεργειακά συστήματα, τα οποία συμβάλουν στη δημιουργία ενός ηλεκτρομαγνητικού πεδίου. Τώρα θέλουμε να εξετάσουμε πιο προσεκτικά πώς το σώμα παράγει ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο ενέργειας. Ο Dr. Fred Bell περιγράφει αυτή τη διαδικασία στο βιβλίο του «Death of Ignorance» ως εξής:

Εκτός από τα νεύρα και την κυκλοφορία του αίματος, υπάρχουν και άλλα λεπτά κανάλια ενέργειας στο σώμα. Η κινεζική ιατρική περιγράφει 72.000 βασικά κανάλια — τα σημεία βελονισμού ή αλλιώς τους μεσημβρινούς και τα νάντις. Τα νάντις στέλνουν ηλεκτρική ενέργεια μέσω του σώματος, και εκατομμύρια μικρότερα κανάλια μεταφέρουν αντίστοιχα μικρότερες ποσότητες ενέργειας. Τα πρωταρχικά κανάλια είναι η κυκλοφορία του αίματος, οι μεσημβρινοί, η σπονδυλική στήλη και τα νεύρα. Η σπονδυλική στήλη θεωρείται ως ο κύριος άξονας, γύρω από τον οποίο δημιουργείται το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο ενέργειας. Ο βόρειος πόλος του ανθρώπινου ενεργειακού πεδίου βρίσκεται στις κοιλότητες του εγκεφάλου, ενώ ο νότιος πόλος στο άκρο της σπονδυλικής στήλης. Όπως έχω ήδη αναφέρει, ο μαγνητισμός δημιουργείται σε μια σωστή γωνία στη ροή των ηλεκτρικών ερεθισμάτων. Καθώς τα ενεργειακά κανάλια είναι παράλληλα, παρακινούν και ενισχύουν το ένα το άλλο. το γεγονός αυτό μεγεθύνει το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Για να διατηρηθεί αυτή η διαδικασία ώθησης και ενίσχυσης, τα ενεργειακά ρεύματα πρέπει να βρίσκονται «σε φάση» και σε αρμονία. Όταν βρισκόμαστε σε πνευματική αρμονία με το σύμπαν, τότε φτάνουμε στη σύμπτωση φάσεων, στην αρμονική δηλαδή ροή ενεργειών στο σώμα μας. Ένας άνθρωπος ισορροπημένος σε σώμα, πνεύμα και ψυχή έχει μεγαλύτερο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο.

 

Το φάσμα της συνείδησης

Εκτός από τη γενική διάσταση του υλικού σώματος, υπάρχει και ένας λεπτός κόσμος. Ένα λεπτό βιοπεδίο διαπερνά όλη την ύλη. Αυτό το αιθερικό σώμα ευθύνεται ουσιαστικά για την ευεξία και τις διάφορες δραστηριότητες. Το στερεό, υλικό σώμα θρέφεται και σχηματίζεται απ’ αυτό το λεπτότερο ενεργειακό πεδίο. Παρόλο που το αιθερικό σώμα είναι συνήθως αόρατο στο ανθρώπινο μάτι, είναι μια ουσία που ανήκει στον υλικό κόσμο. Απλά έχει υψηλότερη παλμική οκτάβα απ’ ότι η ακαθόριστη ύλη. Συχνά το αντιλαμβανόμαστε υποσυνείδητα. Έχει περιγραφεί ως μια ομιχλώδης, ακαθόριστη ουσία, περίπου 4-5 εκατοστά γύρω από το σώμα. Οι άνθρωποι με οξύτερη αντίληψη μπορούν να αναγνωρίσουν ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες και να τις αξιοποιήσουν για θεραπευτικούς σκοπούς.

Περαιτέρω, τα ανθρώπινα όντα δεν αποτελούνται μόνο από υλικά και αιθερικά σώματα. Μπορούν να νιώθουν, να αγαπούν, να υποφέρουν και να ελπίζουν. Μπορούν να σκεφτούν και να αναλύσουν, έχουν διορατικές εμπνεύσεις και κατανοούν νοητικές-πνευματικές αλήθειες, συνεπώς διαθέτουν και άλλες διαστάσεις, όπως της αίσθησης και της έκφρασης. Αυτές οι περιοχές είναι οι διάφορες περιοχές της συνείδησης, ή οι διαστάσεις της ύπαρξης. Το υλικό σώμα υπηρετεί ως ένα είδος οχήματος, στο οποίο τα συναισθήματα (συναισθηματικό σώμα), οι σκέψεις, η διαίσθηση (νοητικό σώμα) και οι πνευματικές ιδιότητες ενώνονται και εκφράζονται στην υλική διάσταση.

  • Πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί και αρχαίες φιλοσοφίες κάνουν λόγο για επτά λεπτά σώματα, ή βασίλεια της συνείδησης, τα οποία εκδηλώνονται μέσα και γύρω από το υλικό σώμα. Οι μαγνητικές και ηλεκτρικές εκπομπές αυτών των λεπτών σωμάτων της συνείδησης είναι αυτές που δημιουργούν την ανθρώπινη αύρα.

 

Προγραμματίστε το προσωπικό σας ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσετε το ραντεβού σας και για περισσότερες πληροφορίες

This post is also available in: English (Anglais) Ελληνικα (Grec moderne) Français

Fermer le menu
error: Content is protected! © 2021 Copyright Esoteric.gr | All Rights Reserved.