2106814266 esoteric@esoteric.gr Tymfristoy 17, Halandri Attikis

Βεδική Αστρολογία-Η Επιστήμη του φωτός

Η Jyotisha ή Ινδική ή Βεδική Αστρολογία, είναι ένα ινδουιστικό σύστημα αστρολογίας που χρονολογείται από τα πιο παλιά και ακριβέστερα συστήματα.

τι ειναι η βεδικη αστρολογία;

Η Jyotisha ή Βεδική Αστρολογία, είναι ένα ινδουιστικό σύστημα αστρολογίας που χρονολογείται από τα πιο παλιά και ακριβέστερα συστήματα. Το σύστημα της Βεδικής Αστρολογία, είναι γνωστό και ως Ινδουιστική Αστρολογία ή Jyotish από τα σανσκριτικά που σημαίνει “φως” ή “επιστήμη του φωτός”.

Η Βεδική αστρολογία χρησιμοποιεί τον Αστρικό ζωδιακό κύκλο “Sidereal zodiac” που χρησιμοποιεί τη θέση των πλανητών όπως τους χρησιμοποιούν και οι αστρονόμοι, δηλαδή ακολουθεί την κίνηση των πλανητών όπως όντος υφίστανται, σε αντίθεση με τον Τροπικό ζωδιακό κύκλο “Tropical zodiac” που χρησιμοποιεί μια περισσότερο υποθετική θέση για τα αστρικά σώματα, χωρίς να δίνει ιδιαίτερη βάση στη μετάπτωση των Ισημεριών. Αυτή η σημαντική διαφορά ανάμεσα στην Δυτική και την Βεδική Αστρολογία, μας δίνει μια μεγάλη μετατόπιση στον αστρολογικό χάρτη που είναι περίπου 23 μοίρες. Ο αστρολογικός χάρτης ενός ατόμου δηλαδή στην Βεδική αστρολογία θα έχει ως αποτέλεσμα να μετατοπιστούν όλοι οι πλανήτες περίπου 23 μοίρες πίσω απ’ ότι στο Δυτικό του αστρολογικό χάρτη. Για παράδειγμα, αν η Σελήνη στο Δυτικό ωροσκόπιο ενός ατόμου είναι 10ο και 41’ του Υδροχόου στο Βεδικό του ωροσκόπιο θα είναι 17ο 01’ του Αιγόκερου.

ποια ειναι τα βασικοτερα στοιχεια στην βεδικη αστρολογια;

Κατά την Βεδική αστρολογία οι Grahas ή  πλανήτες είναι οι κοσμικές δημιουργικές δυνάμεις, που εκπέμπουν ορισμένες ιδιαίτερες δυνατότητες στη ζωή κάθε όντος, οι πλανήτες εμφανίζονται σαν αρχετυπικές θεότητες, αστρικοί θεοί που ονομάζονται Navagrahas.

Στο παραδοσιακό σύστημα Βεδικής αστρολογίας αναλύονται μόνο 9 Grahas που είναι ο Ήλιος, η Σελήνη, ο Ερμής, η Αφροδίτη, ο Άρης, ο Δίας, ο Κρόνος, ο Βόρειος και ο Νότιος δεσμός. Νεότερες τεχνικές όπως η μοντέρνα Βεδική αστρολογία επιλέγει να κρατάει στοιχεία και από τον Ποσειδώνα, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, οι ενέργειες αυτών των πλανητών επηρεάζουν όμως πολλά παραπάνω και σε βάθος από απλώς ένα συγκεκριμένο άτομο και δεν μπορεί να δώσει επιπρόσθετες σημαντικές πληροφορίες για τη ζωή του που το σύνολο των άλλων στοιχείων δεν μπορεί.

Οι Δεσμοί, Rahu (Βόρειος Δεσμός) και Ketu (Νότιος Δεσμός) ή η κεφαλή και η ουρά του δράκου συγκαταλέγονται στα Grahas και πιο συγκεκριμένα είναι “Chaya Grahas” ή “Upa Grahas” δηλαδή ετερόφωτοι πλανήτες ή πλανήτες των αντανακλάσεων, αφού παίρνουν υπόσταση μέσα από το υπόλοιπο πλανητικό σκηνικό και έχουν ιδιαίτερη σημαντική σημασία στον βεδικό χάρτη και σηματοδοτούν την ισορροπία, το κάρμα και τις καρμικές επιρροές.

Σημαντικά στοιχεία που αναλύονται είναι επίσης τα 12 Rashis ή Ζώδια, τα Bhavas που είναι οι αστρολογικοί οίκοι, οι Vargas οι αναλυτικοί χάρτες που είναι τα διάφορα τμήματα και υποδιαιρέσεις των ζωδίων, οι 27 αστερισμοί που είναι ιδιαίτερα σημαντικοί και είναι γνωστοί ως Nakshatras ή Σεληνιακοί αστερισμοί και σημαίνει αστρικός χάρτης. Η Vimshottari Dasha μια πλανητική περίοδο 120 ετών που μπορεί και δείχνει αναλυτικά τη πορεία ζωής και σημαντικά γεγονότα για ένα άτομο, ευνοϊκές περιόδους και κύκλους ζωής. Διαιρείται σε 9 κύριες περιόδους Dashas και πλανήτες: Ketu (7 χρόνια), Αφροδίτη (20 χρόνια), Ήλιος (6 χρόνια), Σελήνη (10 χρόνια), Άρης (7 χρόνια), Rahu (18 χρόνια), Δίας (16 χρόνια), Κρόνος (19 χρόνια), Ερμής (17 χρόνια). Όπως και τα 4 βασικά στάδια του dharma ή αλλιώς ashrama dharma για τη πορεία ενός ατόμου στη ζωή, που είναι το Kama (συναισθηματικές επιθυμίες), το Artha (υλικές επιθυμίες), το Dharma (οι πνευματικές αρχές στη ζωή) και το Moksha (η απελευθέρωση).

Προγραμματίστε το προσωπικό σας ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσετε το ραντεβού σας και για περισσότερες πληροφορίες

ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΒΕΔΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ;

Η Βεδική αστρολογία είναι ένα μοναδικό σύστημα που μπορεί και αναλύει τη ζωή ενός ατόμου με μεγάλη ακρίβεια, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είναι γνωστή η μέρα, ο τόπος και η ώρα γέννησης που είναι πολύ σημαντική στην Βεδική ανάλυση. Όταν η ακριβής ώρα γέννησης είναι γνωστή τότε η ανάλυση είναι πολύ πιο συγκεκριμένη και μπορεί να αντλήσουμε πολλές πληροφορίες για τη πορεία της ζωής και την ακριβή χρονολογία συγκεκριμένων γεγονότων, όπως και τις καρμικές επιρροές που θα πρέπει να αντιμετωπίσει κάποιος.

Το σύστημα αυτό διαφέρει από άλλα συστήματα αστρολογίας, εμβαθύνει περισσότερο στο ίδιο το άτομο, στα γεγονότα, στις τάσεις, στις προκλήσεις και στην πνευματική του κληρονομιά. Βοηθάει το άτομο να κατανοήσει το λόγο ορισμένων γεγονότων, τι μπορεί να αντλήσει από αυτά όπως και πως θα πρέπει να τα διαχειριστεί για να πετύχει ότι καλύτερο για τη ζωή του. Η πνευματική φύση αυτού του συστήματος έχει να δώσει πολλά σε όποιον ασχοληθεί με αυτό, η κατανόηση του προσωπικού κάρμα είναι το σημαντικότερο, η κατανόηση αλλά και η απελευθέρωση των καρμικών επιρροών μπορούν να αλλάξουν πολλές καταστάσεις και να φέρουν σαν αποτέλεσμα την σωστή πνευματική εξέλιξη που κάποιος αναζητάει ή είναι πολλές φορές αναγκαστικά στο δρόμο του.

Ο σκοπός της Βεδικής αστρολογίας είναι να διαλευκάνει και να γνωστοποιήσει σημαντικά γεγονότα, τάσεις ή προκλήσεις, ευκαιρίες όπως και καρμικές εκδηλώσεις, ώστε το άτομο να μπορέσει να έχει καλύτερο έλεγχο της ζωής του και να πραγματοποιήσει κάθε δυνατή πρόοδο και ευτυχία που επιζητεί.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ Upayas ΚΑΙ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΔΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ;

Πολύ σημαντικό είναι επίσης οι ονομαζόμενες Upayas, θεραπείες για τις τάσεις που μπορούν να φέρουν οι πλανήτες στη ζωή μας, οι πλανήτες είναι ισχυρές ενέργειες και επηρεάζουν καταστάσεις, γεγονότα, το ψυχικό αλλά και φυσικό μας σώμα. Οι θεραπείες αυτές διαφέρουν ανάλογα με το άτομο και τις ανάγκες που έχει και περιλαμβάνουν, συγκεκριμένους ημιπολύτιμους και πολύτιμους λίθους, βότανα, χρώματα, διαλογιστικές τεχνικές, mantras και yantras δηλαδή ιερά λόγια και ιερά σύμβολα, όπως και άλλες τεχνικές που μπορούν να αλλάξουν τάσεις σε συγκεκριμένους τομείς της ζωής.

Ένας πολύ σημαντικός κλάδος της Βεδικής αστρολογίας είναι η Ιατρική Βεδική Αστρολογία, ένα σύστημα που είναι σε θέση να προσδιορίσει βάσει των πλανητών και των διελεύσεων που κάνουν σημαντικές χρονικές περιόδους, διάφορες τάσεις, την ισορροπία ή την ανισορροπία των στοιχείων που μπορούν να εκδηλωθούν στο φυσικό σώμα, μπορεί επίσης να σκιαγραφήσει τις διατροφικές συνήθειες και τις τροφές που μπορούν να ωφελήσουν την συνολική υγεία.

Προγραμματίστε το προσωπικό σας ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσετε το ραντεβού σας και για περισσότερες πληροφορίες

This post is also available in: English (Αγγλικα) Ελληνικα Français (Γαλλικα)

Close Menu
error: Content is protected! © 2021 Copyright Esoteric.gr | All Rights Reserved.